Je kindje
Het piepkleine stipje in je buik groeit nu razendsnel en heeft zich inmiddels vermenigvuldigd tot enkele duizenden cellen. Die cellen hebben onderling inmiddels de taken keurig verdeeld. De ene groep cellen gaat het kindje vormen (dit wordt de embryonale knoop genoemd), een andere groep cellen vormt de placenta die je kind negen maanden lang van voedsel zal voorzien en een derde groep vormt de vliezen.
De baarmoederhals wordt nu door een slijmpropje afgesloten. De spieren van de baarmoedermond worden soepeler. En onder het slijmvlies beginnen bloedvaten naar boven te komen zodat voedingsstoffen makkelijker bij het vruchtje kunnen komen. Kortom, er wordt in jouw lichaam keihard gewerkt om van je baarmoeder een veilig nest te maken waarin het kindje zich de komende 8 maanden kan ontwikkelen.
Jij
Aan het eind van deze week kun je een klein beetje bloed verliezen. Dit kan een innestelingsbloeding zijn. Het bevruchte eitje is aangekomen in de baarmoeder en nestelt zich in de baarmoederwand. En dat kan met een klein beetje bloedverlies gepaard gaan. Eigenlijk is het dus precies het tegenovergestelde van een menstruatie.
Zwangerschapstest
Er is maar één manier om er achter te komen of je werkelijk zwanger bent: een zwangerschapstest doen. Maar misschien heb je helemaal geen zwangerschapstest nodig om na te gaan of je zwanger bent. Je borsten zijn gespannen, je voelt je erg vreemd en erg moe. Aan de andere kant: dit zijn ook weer tekenen die bij een gewone menstruatie horen. Verwarrend. Gauw die test doen dus!